Afvallen

Acupunctuur helpt bij overgewicht  

In de strijd tegen overgewicht en om meer energie te verbranden is acupunctuur net datgene wat je nodig hebt. Het helpt je jouw onbedwingbare trek in vet en zoetigheid te bedwingen, het geeft je meer energie en het verbetert je stofwisseling. Afslanken door middel van acupunctuur neemt wel enige tijd in beslag. Een combinatie met een natuurlijke koolhydratenblokker kan uitkomst bieden.

Acupunctuur wordt steeds populairder

Hier in het Westen kennen we acupunctuur slechts van de laatste jaren. In het Oosten echter is deze geneeskunde al eeuwenlang één van de belangrijkste onderdelen van de traditionele geneeskunde. Acupunctuur heeft als uitgangspunt dat lichaam, geest en omgeving met elkaar verbonden zijn. Steeds meer mensen gebruiken acupunctuur om van klachten, zoals overgewicht, af te komen.

Overgewicht is een groeiend probleem!

Overgewicht, ook wel obesitas genoemd, is een groot probleem in de huidige Westerse wereld. Het is de oorzaak van veel voorkomende ziektes, zoals suikerziekte en hartproblemen. Het aantal mensen met overgewicht neem schrikbarend toe. Ruim een derde van de Nederlandse bevolking is te zwaar. Ook onder kinderen is dit een groot probleem.

Hoe wordt dit probleem veroorzaakt?

De afgelopen jaren is de consumptie van ongezonde voedingsmiddelen ontzettend gegroeid. Dit is het gevolg van onze moderne levensstijl, chronische stress en andere psychologische oorzaken. Ons lichaam is verstopt geraakt met vet, suikers en chemicaliën. Daardoor is ons spijsverteringssysteem uit balans geraakt. Dit systeem speelt een grote rol bij het gewicht verliezen. Het is dus belangrijk dit systeem te herstellen. Maar hoe doe je dat op een gezonde en verantwoorde manier?

Waarom is afvallen zo moeilijk?

Afslanken is moeilijk omdat het voor een mens moeilijk is om de inname van calorieën te beperken. Dit gaat namelijk tegen onze natuur in. We eten instinctief meer dan we eigenlijk nodig hebben. Dit is een overblijfsel uit de tijd van onze voorouders, die moesten jagen om te overleven. Alles wat werd gevangen werd opgegeten: ze wisten immers niet wanneer er weer eten op de plank zou komen. Het instinctief overeten maakt afvallen en langdurig slank blijven voor de meeste mensen bijna onmogelijk.

Acupunctuur is een makkelijke oplossing om blijvend af te vallen!

Als je wilt afvallen met acupunctuur, onderga je een behandeling met microballetjes, dit zijn kleine plakkertjes. Deze worden gezet op punten van je oor waar energiebanen lopen, hier circuleert de lichaamsenergie door. Elk orgaan heeft zijn eigen energiepunten. Tezamen vormen deze punten een ingewikkeld netwerk waarmee energie naar elk deel van het lichaam stroomt. Als je gezond bent, is je energie in evenwicht. Als je natuurlijke balans verstoord is en het lichaam niet in staat is om weer terug in balans te komen, zoals bij overgewicht, kan acupunctuur uitkomst bieden.

Behandeling acupunctuur 

De acupuncturist behandelt per klacht, maar gemiddeld blijven de microballetjes twee weken zitten. Er bestaat geen standaardbehandeling, de behandelaar evalueert om de twee weken het effect van de behandeling.

 Acupunctuur is een Chinese geneeskunde waarbij er naalden in het lichaam geprikt worden om geblokkeerde levensenergie of “chi” opnieuw te doen stromen, en zodoende het zelfgenezend vermogen van het lichaam opnieuw te reactiveren. Het gebruik van deze geneeswijze vergt een grondige kennis van de ligging van de acupunctuurpunten (dit zijn de plaatsen waar de naalden geprikt worden) en van de ziektebeelden die kunnen behandeld worden. Het prikken van de naalden doet bij correcte behandeling slechts weinig pijn. Soms worden die punten ook verwarmd (moxa) of elektrisch gestimuleerd.
Er zijn heel veel aandoeningen, die met acupunctuur kunnen behandeld worden.

Zenuwen klachten:
· depressie
· slapeloosheid
· darmklachten
· maagklachten
· hyperventilatie
· neerslachtigheid
· zenuwachtigheid
· hartkloppingen

 Verslavingen:
· stoppen met roken
. Softdrugs, alcohol

 Neus- keel- oorproblemen:
· oorsuizen
· duizeligheid
· verstopte neus

Huidproblemen:
· huidallergieën
· sommige vormen van eczeem
· psoriasis (langdurige behandeling)

Gynaecologische problemen:
· problemen ivm onvruchtbaarheid
· onregelmatige menstruatie
· tussentijdse bloedingen
· menopauzale klachten
· overvloedige regels
· pijnlijke regels
^