Meso Therapie

Als we ouder worden daalt het gehalte aan hyaluronzuur in onze huid waardoor ze minder water kan vasthouden en haar bindweefsel zwakker wordt. De huid verliest aan volume en elasticiteit en rimpels verschijnen. Mesotherapie brengt het hyaluronzuurgehalte weer op peil zodat de huid stevig wordt en rimpels worden gecorrigeerd. Omdat het gaat om het toedienen van lichaamseigen hyaluronzuur, is het één van de meest natuurlijke anti-aging methodes.

Mesotherapie is de injectie van “micro-doses” actieve stoffen in de (opper)huid met als doel de toxiciteit, de elasticiteit en de hydratatie van de huid te verbeteren. Met heel dunne naaldjes worden de stoffen (vitaminen, mineralen, obligo-elementen en andere actieve stoffen) in de huid ingespoten.

Mesotherapie is een cosmetische techniek waarbij een combinatie van hyaluronzuur, vitamines, mineralen, co-enzymen, aminozuren, anti-oxydanten en nucleïnezuren in de huid worden ingebracht.

Mesotherapie wordt in het kader van gelaatsverjonging ook wel ”mesoglow” genoemd. Door de onmiddellijke, forse hydratatie gaat de huid weer ‘glanzen’ en wordt als het ware gelift. Daarnaast wordt ze ook geactiveerd, hetgeen resulteert in een dikkere en stevigere huid die beter bestand is tegen verslapping.

Gebieden die bijzonder geschikt zijn voor mesotherapie:

  • Doffe huid van het gelaat, acné
  • Verouderde huid van het gelaat
  • Decolleté, hals

De behandeling is vrijwel pijnloos. Nadien treedt er een lichte roodheid op die na enkele uren verdwenen is. De stoffen zijn natuurlijk en veilig. Daarom treden er geen allergische reacties op bij mesotherapie.