Wat is het doel van een TCA peeling?
Een huidbehandeling met de Easy TCA peeling heeft als doel de huid zichtbaar te verbeteren. De peeling kan de huid sneller exfoliëren en de natuurlijke huidprocessen versnellen. De Easy TCA kan zowel als oppervlakkige of als medium peeling ingezet worden.

Voor wie is de TCA geschikt?
De peeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die huidverjonging wensen voor gezicht, hals, decolleté of handen. De peeling is geschikt voor alle huidtypen, mits de huid goed voorbereid is.

Voor en na foto:

Wat zijn de indicaties?
Fijne rimpels, grover wordende huid ten gevolge van huidveroudering. Ook huidveroudering veroorzaakt door de zon (z.g. photo-aging), pigmentvlekken of een ‘gelige teint’, zijn effectief te behandelen met de Easy TCA peeling. Zie onderaan deze pagina de voor en na foto’s!

Peeling en huidverjonging:
TCA peelings hebben meer algehele huidverjongende eigenschappen dan welke andere techniek ook. Huidveroudering begint bij ieder mens met een tragere deling van de cellen, waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dan ook dat de collageen- en elastineproductie afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Door de juiste peeling kan men dit proces omkeren.

In tegenstelling tot wat men zou verwachten is de TCA niet alleen voor de dikke huid met grove poriën, maar ook bij uitstek geschikt voor de dunne en de dunner wordende huid. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd worden. Hierdoor neemt productie van elastine en collageen toe; de huid gaat zich opnieuw gedragen als een jongere h uid. Door de toename van collageen- en elastinelagen, zal de dikte van de lederhuid toenemen, terwijl de dikte van de dode huidlagen wordt verminderd. Een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid betekenen een jonge huid.

Wat voor soort peeling is deze TCA?
De Easy TCA is een zogenaamde “combinatiepeeling”, dat wil zeggen dat de peeling in verschillende fasen en met verschillende werkzame stoffen wordt uitgevoerd, waardoor een veilig en vooral ook krachtig resultaat bereikt wordt.
Het doel van een combinatiepeeling is om een gelijkmatige werking van de werkstoffen te garanderen, zodat de huid op alle plaatsen overal even diep gepeeld wordt. Hierbij is de pre-peelingfase van groot belang, dit is de reiniging van de huid met de cleanser. In deze fase wordt de huid voorbereid op de peeling die volgt. De combinatie van retinol, fruitzuren en enzymen in de cleanser van Skin Tech zorgt er namelijk voor, dat de opperhuid al wordt ontdaan van een aantal lagen dode huidcellen, waardoor de eigenlijke TCA een dieper en gelijkmatiger effect teweeg kan brengen.
Daarnaast brengt de cleanser de huid op de juiste pH waardoor het effect van de peeling niet te snel geneutraliseerd wordt.

Het Easy TCA concept is een combinatiepeeling met o.a. retinol (vitamine A), fruitzuren (glycolic, citric, malic, tartaric, lactic), eiwit- en vetsplitsende enzymen, salicylzuur en TCA (trichloric-acetic-acid, ofwel trichloorazijnzuur). Deze Easy TCA peeling is een medium peeling. Het voordeel hiervan is, dat er een heel mooi resultaat bereikt wordt en er een sneller herstel wordt bereikt dan met de diepere peelings, waarbij men voor veel langere tijd niet deel kan nemen aan het sociale leven door heftige vervelling.
Pas na de Easy TCA peeling zal de huid na de eerste 2 tot 3 dagen strak aanvoelen en kan op sommige plaatsen wat donkere vlekjes vertonen (dit zijn dode huidcellen, die snel reageren op de behandeling). Bij ongeveer de 3e t/m 5e dag gaat de huid een bepaalde mate van vervelling vertonen. Dag 6 en 7, soms nog op dag 8, vertoont de huid donkere vlekken (dode, verkleefde huidcellen). De huid mag te allen tijde worden gecamoufleerd. Het is belangrijk dat er niet aan de vervellingen getrokken wordt. Op deze manier wordt namelijk ook de laag met nieuwe cellen losgetrokken waardoor het effect van de peeling verdwijnt.

Waarom vervelling?
Om tot een goede en bevredigende huidverjonging te realiseren, is het een goede zaak, dat er een behoorlijk deel van de opperhuid wordt vervangen door nieuwe, gezonde cellen. Dit betekent onherroepelijk ook, dat men het er voor over dient te hebben dat in een bepaalde fase van de peeling de huid een mate van vervelling vertoont. De mate van vervelling hangt nauw samen met de individuele reactie van de cliënt op de behandeling. De velletjes mogen niet van de huid worden afgetrokken; zij zullen vanzelf verdwijnen.

Zonbescherming:
Na de behandeling moet men vanaf het moment van vervelling tot 6 weken na de behandeling de huid beschermen tegen UV licht. De bij ons verkrijgbare MelaBlock HSP SPF 50+ wordt daarom gebruikt over de hydraterende dagcrème, dit om de vernieuwde huid te beschermen tegen hyperpigmentatie. Dit is een essentieel onderdeel van het behandelprotocol en wij raden het daarom ten zeerste aan te allen tijden de sunblock te gebruiken.
Wanneer andere merken zonbescherming gebruikt worden, kan dit mogelijk tot ernstige allergische reacties lijden aangezien de beschermende laag dode huidcellen verdwenen is en de breed verkrijgbare sunblocks hier niet voor gemaakt zijn. Daarnaast bevat de MelaBlock als enige sunblock op de markt een bescherming tegen de nadelige effecten van het Heat Shock Protein, wat UV schade tegengaat.

Nazorgadvies:
Direct na de eerste peelingsessie en tot twee weken na de laatste peelingsessie kan de cliënt geen peelings of scrubs gebruiken of soortgelijke behandelingen ondergaan. Eveneens kan de cliënt in deze geen producten gebruiken welke retinol, fruitzuren of producten die deze werkstoffen bevatten, daarnaast kan geen aromatherapie of essentiële oliën gebruikt worden.
Daarnaast adviseren wij een tweede crème te gebruiken, passend bij het doel van de behandeling.

Contra-indicaties:

  • Keloïdvorming (abnormale toename van littekenweefsel in de huid);
  • Slechte genezing;
  • Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van de peeling;
  • Ontstekingen/infecties (ook actieve acne en actieve herpes);
  • Zwangerschap (i.v.m. verhoogde gevoeligheid voor pigment);
  • Beschadigde huid of kort na harsen of gebruik van ontharingscrème;
  • Na gebruik van Roaccutane dient men een jaar te wachten;
  • Geen ontharingsflitsen binnen 2 maanden na de peeling;
  • Mannen dienen zich niet te scheren op de dag van de behandeling i.v.m. wondjes.